Programe de recuperare şi suport pentru persoanele cu afazie

Programe IRS

Intervenţie  • Recuperare •  Suport

Tratamentul şi recuperarea afaziei are de obicei două etape. O primă etapă este cea de spitalizare – imediat după evenimentul care a produs leziunea cerebrală (fie că este vorba despre AVC, traumatism cranian, etc). A doua etapă începe după externare – când pacientul afazic are de obicei nevoie de un protocol terapeutic în care sunt implicaţi în proporţii variabile: medicul neurolog,  logopedul, consilierul psihologic, kinetoterapeutul şi  medicul de familie.

Adeseori, familia pacientului afazic este bulversată de evenimentul neaşteptat. Uneori, din lipsă de informaţii, membrii familiei nu ştiu cui să se adreseze.

Specialiştii şi colaboratorii ARA vă stau la dispoziţie cu informaţii şi programe de recuperare personalizate.

În cadrul ARA puteţi găsi ajutor specializat pentru etapa de tratament şi recuperare post externare. Puteţi beneficia de:

• Consultaţii medic neurologlogo_ara
  • Consultaţii logoped
  • Consultaţii psiholog
  • Consultaţii kinetoterapeut

De asemenea, în cadrul ARA se desfăşoară în mod constant:

• grupuri de suport pentru persoanele afazice
  • şedinţe de consiliere pentru familiile care au un membru afazic

Tot ceea ce trebuie să faceţi este să solicitaţi o programare. În urma unei şedinţe de evaluare compexă, vom decide împreună care este cel mai potrivit protocol terapeutic sau de recuperare pentru dumneavoastră sau pentru cel drag.

*Costul şedinţelor de recuperare a limbajului nu este decontat de CAS. Costul programului individual de recuperare este suportat de către pacient.